Kursbeskrivning

Efter kursen så kommer du att kunna förbättra alla dina porträtt genom ett strukturerat och bra efterarbete. Precis som på den gamla analoga tiden så är nämligen fototillfället bara halva jobbet och denna kurs kommer att lära dig att verkligen maximera grundmaterialet.

 

I kursen så kommer jag att gå igenom ett bra arbetsflöde för porträttretuschering, allt från vilken ordningen du bör göra olika saker till hur du gör dessa på ett sätt som alltid tillåter dig att ångra dig, även i ett senare skede.

Jag går självklart även igenom alla de verktyg som krävs för att göra en professionell retuschering och hur du använder dessa på bästa sätt. Sist men inte minst så pratar vi om vad man bör fixa, och vad man bör lämna som det är.

Kursen sker i Adobe Photoshop CC men det mesta som visas fungerar på både äldre versioner samt de flesta andra bildbehandlingsprogram med möjlighet att arbeta i lager.

 

Vad kursen inte innehåller

Detta är inte en kurs för moderetuschering, jag kommer det vill säga ej att lära dig hur du slätar ut hy tills personen ser ut som en docka eller hur du ändrar en persons utseende bortom igenkänning utan här handlar det om att arbeta med måtta. Jag går heller inte igenom hur ni gör avancerad fotomanipulation eller liknande, detta är en kurs för att förbättra dina porträtt även om vi kanske slinker in på hur du lägger ihop flera bilder på samma person för bästa slutresultat.

 

Tid

Nästa kurs äger rum lördagen den 14:e mars klockan 10.00. Kursen är cirka tre timmar lång, grunddelen tar runt två timmar och den extra timmen är till för alla frågor samt möjligheten att få lite extra tips och trix som passar just er.

 

Plats

Kursen kommer att hållas i min studio i Stockholm (Lovisagatan 6) och max antal deltagare är fyra personer per kurs. Detta för att alla ska få bästa möjliga förutsättningar att lära sig och ställa de frågor man har under kursens gång. 

 

Pris

Priset för denna kurs är 2 000 kronor per person. Anmälan sker via formuläret nedan minst en vecka innan kurstillfälle och avbokning måste även den ske en vecka innan kurstillfälle.

Övrigt

I kursen ingår även möjligheten att få personlig hjälp med ett par bilder med vilka man har någon form av problem med eller bara vill ha allmänna tips kring. Dessa bilder mailas i förväg.

Jag ger er även möjligheten att efter kursens slut skicka in ett par bilder för att få kritik av retuscheringen. Sist men åter igen inte minst så ingår även en Photoshop-action som kommer att förbättra ert arbetsflöde avsevärt och som även fungerar som kom-ihåg-lapp vid retuschering.

 

Frågor på det?

I så fall tveka ej att höra av er till gordon@gordonandersson.com

Jag godkänner de villkor som står på denna sida *

 

Och så det finstilta!

Alla priser är exklusive moms. Faktura skickas vid anmälan och F-skatt används. Vid avbokning med mindre än en vecka kvar till kurs så debiteras hela kursens kostnad.